Govert Bakker

“Geloven is samen bouwen”

Govert Bakker (46) is graag actief. Hij zet zich in op diverse terreinen in het dorp. Bijvoorbeeld bij de oranjevereniging in Ameide, als scheidsrechter bij de voetbal, maar ook de jeugddienstcommissie van de Sionkerk. “Ik vind het leuk om steeds weer met vernieuwende ideeën bezig te zijn. Daarmee probeer ik dichtbij de jeugd te staan.”
 

“Geloof groeit door eraan deel te nemen”

 

Verantwoordelijkheid nemen
“Het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen. Ik wil graag bouwen aan de samenleving waarin ik woon. Daarbij wil ik niet dat het geloof muren plaatst tussen mensen, maar geef ik graag in liefde voor elkaar vorm aan een goede leefomgeving.”

Geloof groeit
“Volgens mij groeit geloof door eraan deel te nemen; door onderdeel te zijn. Bijvoorbeeld in de kerk. Ik heb tijden gekend waarin ik het geloof in een hoek schoof, omdat ik teveel twijfels had. Ik had bijvoorbeeld vragen over het leven na de dood, dat vond ik moeilijk om voor te stellen. Het antwoord is er voor mij nog steeds niet, maar dat hoeft ook niet. Geloven is voor mij niet het krijgen van antwoorden op al je vragen. Het is veel meer geïnspireerd samenwerken aan een zinvolle gemeenschap. Naar de kerk gaan helpt me hierbij. Als ik zie dat met bidden of zingen de tranen soms over mijn wangen rollen, weet ik toch dat het echt is. Juist in de kerk leerde ik dat je met elkaar gemeenschap kon zijn. Maar dat leer je alleen als je actief gaat deelnemen, aan de zijlijn is dat een stuk lastiger.”

Doorgeven
“De verhalen uit de Bijbel geven richting en inspireren. Daarbij vind ik het belangrijk dat ouders niet alleen voorlezen, maar juist voorleven. Daarin vindt de jeugd richting. Ook als oudere jeugd verantwoordelijkheid neemt, dingen oppakt, zijn zij weer een voorbeeld en stimulans voor de jongere jeugd.”

[blockleft]Govert, zijn leven en Ameide
Dat Govert Bakker zich verbonden voelt met Ameide blijkt wel uit zijn verhaal. Hij is erg blij met de hechte gemeenschap en hoopt dat ook anderen deze weten te waarderen. In het dagelijks leven is Govert deurwaarder, met name bij bedrijven.[/blockleft]