Marije Quartel - Daniëls

“Ieder moment van de dag”

Het geloof in God omschrijven is voor Marije (21) bijna niet mogelijk. “God is zoveel groter dan ik kan beseffen. Vroeger dacht ik dat ik God ‘in een doosje had’ en als ik Hem dan nodig had, dan haalde ik Hem eruit. Op die momenten mocht Hij wat voor me doen, en wat zeggen. Maar ik zie nu dat God oneindig veel groter is en een belangrijkste plek in mijn leven hoort te hebben.”
 

Marije Quartel: “God is groter dan ik dacht”

 

“Mijn geloof in God is verweven met ieder moment van de dag. Dat klinkt misschien heel vroom, maar dat is het niet. Het betekent zowel strijd als iets dat heel mooi is. Ik wil God betrekken bij iedere keuze die ik maak, ik wil met Hem praten gedurende de dag. Ik wil dat Hij in mij leeft. Dat is overigens wel iets wat moet groeien. Ik werk bijvoorbeeld nog niet zo lang, waardoor het nog lastig is om God daar voluit bij te betrekken. Het werk met de kinderen – ik sta voor de klas – is ook gewoon erg intensief.”

Ik wil het zo vaak zelf doen
“Als mensen hebben we vaak de neiging om het van onszelf te verwachten. Ik wel in ieder geval. Ik vind het lastig om de balans te vinden tussen ‘het verwachten van God’ en ‘je moet toch ook zelf iets doen’. Ik doe graag mijn best, heb veel discipline, maar ik geloof ook dat God wil dat we het van Hem verwachten en niet van onze eigen prestaties. Ik weet dat ik op Hem kan vertrouwen, en daar ben ik ook echt heel blij mee, maar zo vaak wil ik het weer zelf doen. Dat is echt nog iets waar ik in mag groeien.”

Gods liefde is niet te verdienen
“In onze kerk wordt vaak tegen de jeugd gezegd: ‘God houdt van je’. Daar wordt dan op gereageerd van ‘ja, dat weten we wel’. Toch denk ik dat het ontzettend belangrijk is om dat goed te beseffen. Zoals op school alles is gericht op prestaties, is dat bij God niet zo. Zijn liefde kun je niet verdienen. Doordat we zo op prestaties gericht zijn, vinden mensen zich niet goed genoeg om naar God te kunnen gaan, denken ze dat ze eerst een schone lei moeten hebben. Maar het werkt juist andersom: ga naar Hem toe zoals je bent, dan zul je Zijn liefde ontdekken en zal Hij jouw lei schoonmaken.”

[blockleft]Marije en Ameide
Marije Quartel – Daniëls (21) vindt het heerlijk om te wandelen langs de Lek of de Ze’erik. Ook al woont ze sinds 27 april niet meer in Ameide (ze is net getrouwd met Rick), ze heeft wel warme herinneringen aan het dorp. In het dagelijks leven is ze juf op een basisschool.[/blockleft]