“Ik was gewoon nieuwsgierig”

“Toen ik verkering kreeg met Arie kwam ik eigenlijk pas echt in contact met het christelijk geloof. Ik was ooit weleens in de kerk geweest en had ook wel enkele christelijke vriendinnen, maar thuis hielden we ons er niet mee bezig. Arie en zijn ouders gingen wel iedere week naar de kerk. Daar sprak ik eens over met mijn schoonmoeder. Ik vertelde dat ik er best meer over wilde weten, maar dat ik liever nog niet meeging naar de kerk.
 

Marije Verwolf ging op zoek

 

Open Vensters
Mijn werk in Open Vensters bood uitkomst. Elke zondagavond luisterde ik daar naar de kerkradio. Dat verlaagde de drempel. Wat later begon ik met de Alpha Cursus. Veel daarvan weet ik inmiddels niet meer, maar daar leerde ik eigenlijk zingen. Al die mooie liederen kende ik toen nog niet. Het samen zingen met de gitaar maakte me vrolijk. Dat is me het meest bijgebleven.

Geen moment
Er is niet een bijzonder moment geweest waarop ik zei: ‘nu geloof ik’. Het is iets dat moet groeien. In de periode na het overlijden van mijn moeder nam mijn zoektocht wel nieuwe vormen aan. Veel mensen geloven dat er na dit leven niets meer is, maar dat kan ik me niet voorstellen. Je mag ook weten dat er hierna nog iets veel mooiers komt; iets om naar uit te kijken. Natuurlijk wil je ook zolang mogelijk op deze aarde blijven, samen met mijn gezin, maar ik geloof ook dat we elkaar hierna weer terug zullen zien.

Houvast
Het geloof geeft me houvast en vertrouwen. Het geeft me de zekerheid dat er altijd iemand is bij wie ik terecht kan: iemand die naar je luistert. Als ik soms problemen tegenkom, op mijn werk bijvoorbeeld, bid ik er voor. Dat geeft me dan toch weer rust. Ik begrijp niet alle dingen in het leven, het overlijden van mijn moeder maakte me ook boos. Maar uiteindelijk kon ik die boosheid wel een plek geven, en verder met mijn leven. Juist om dat laatste mag je ook bidden: kracht om verder te gaan. Als ik op eigen kracht zou moeten leven, was ik allang ingestort.

Niet alles
Ik heb geen sluitende antwoorden. Ik leer nog steeds heel veel. Niet alles is makkelijk in het christelijk geloof. Ook christenen zijn niet perfect. Soms zijn er hele discussies over hoe je moet geloven. Dan zegt de één dit en de ander weer dat, en wordt er vervolgens naar elkaar gewezen. Maar het belangrijkste is gewoon dat je van Hem houdt. Als je met Hem leeft, groei je steeds weer meer naar Hem toe. Dat vind ik mooi!”

[blockleft]Marije, haar leven en Ameide
Marije zou absoluut nergens anders willen wonen dan Ameide. “De gezelligheid in het dorp vind ik erg fijn: iedereen kent elkaar.” Marije werkt in Open Vensters, is getrouwd met Arie en samen hebben ze een zoon en een dochter.[/blockleft]