Werken en rusten op camping de Koekoek

Op een zonovergoten dinsdagmorgen in juli stroomt de actieve en levendige Lek langs camping de Koekoek; er staat een harde wind. Niet ver van de rivier zien we een hele groep kinderen die net zo actief als de rivier zijn. Er wordt gevliegerd, op klimtoestellen gespeeld. Kortom, de zomer en dus de vakantieperiode is aangebroken op camping de Koekoek! Daarbij hoort natuurlijk ook het camping evangelisatie-team die bij de tent aanwezig zijn!

Wanneer je de tent binnenloopt merk je ook iets van die levendige sfeer; er zijn zo’n 25 kinderen en ze doen enthousiast mee met het zingen en het aanleren van gebaren bij de liedjes.

Aan de muur hangen er kaartjes; kinderen schrijven er hun verlangens en wensen op. Er hangen verschillende briefjes. De eenvoud van hun verlangens en wensen springen eruit, zo wordt er gevraagd om te bidden voor een moeder die in verwachting is. Iemand anders vraagt of alles leuk mag worden op school.

Naast het volle programma is er ruimte om even tot stilte te komen. Links voorin in de hoek een speciale ruimte voor, een speciaal ingerichte plek om even stil te kunnen worden. Het is een gebedshoek, een stiltehoek voor de kinderen waar ze even tot rust kunnen komen en een boekje kunnen lezen. Nelleke de Groot; een van de initiatiefnemers van de gebedshoek zegt: ‘Regelmatig wordt er door kinderen ook gebruik van gemaakt. Dan komen er kinderen die even een minuut in het tentje (de klamboe) gaan zitten om te bidden. Het tentje is een speciaal stilte / bidplekje waar je niet gestoord mag worden. Ook komen er kinderen naar de gebedshoek om even een boekje te lezen en zo tot rust te komen.’ Het maakt daarbij niet uit of de kinderen iets met het geloof hebben of niet. Ze zijn in alle gevallen welkom om even iets voor zichzelf in stilte te doen of om te bidden.

4. Buitenkant van de bidhoek                                         5. Bidhoek / stiltehoek met de klamboe

Na ruim anderhalf uur is de kinderclub voorbij. Een gezellige en drukke ochtend is het geworden. De kinderen zijn klaar met het schilderen van de  verzameldozen. Het team heeft het verhaal van de schat in de akker verteld en kan nu ook weer uitrusten. In de tent mocht er genoten worden van veel activiteiten. Momenten van rust en gebed mochten er echter ook zijn, bijvoorbeeld tijdens de dagopening in de ochtend met het team, en met de kinderen in de kring. Er was dus ook ruimte voor kinderen in een bidhoek of op andere plaatsen in de tent waar ze persoonlijk konden bidden. In het werk mocht zo door kinderen en de teams ook iets ervaren worden van Gods rust, die overal door heen werkt.  

Een rust die met de teams en de kinderen ook mee mag gaan ook dit nieuwe schoolseizoen – winterseizoen in. Het is dezelfde rust die wij ook mogen zoeken en vinden dit nieuwe seizoen. Bij alles wat er ook weer op ons pad komt. 

Zie de twee volledige blogs over ´Rust´ op: https://www.pkn-ameide-tienhoven.nl/sgz/

DRUK DRUK DRUK!!

*is dit nu mijn leven?*

Wat zijn we toch vaak druk!

Hopelijk heb je wel tijd om in al die drukte zondagavond 12 februari de opendeurdienst bij te wonen.

Aanvang: 18.30 uur in de Grote Kerk van Ameide

Voorganger: ds. A. Stijf uit Ede

Na afloop: van harte welkom in ’t Jot voor een ☕️

Voor een ieder die de drukte van de dag wil ontvluchten: een heel hartelijk welkom in Zijn Huis!⛪️

En daarom laten we graag zien dat we in nog meer geloven!