We vieren dat Jezus is geboren!

Wie: Susanne van den Broek (34 jaar)

Wat: Moeder van Sil (9 jaar), Saartje (7 jaar) en Jip (3 jaar), daarnaast werk ik mee op de achtergrond in de praktijk van mijn man Johan.

Kerst in één zin: Een fijne, gezellige tijd, waarin we samen vieren dat Jezus voor ons naar de aarde kwam.


HOE ZIET JULLIE KERST ERUIT?
Gezellig samenzijn, even vrij, dat is ook wel lekker. In ontspannen sfeer, vaak samen met familie. Wij zijn, zoals velen, erg druk. Johan’s praktijk, de verbouwing van het huis (dit schiet gelukkig nu aardig op). We vieren het hier bij ons thuis, zeker nu het hier wat ruimer is. Op 1e kerstdag gaan we ’s morgens naar de kerk. Als het lukt, vind ik het ook wel heel fijn om naar de Kerstnachtdienst te gaan, in Noordeloos dan, waar ik vandaan kom. Het zingt daar lekker. Verder zien we wel hoe het loopt. Wij (Johan en ik zijn jeugdouderling) organiseren dit jaar het kinderkerstfeest. Dat is altijd de zondag voor Kerst, ’s middags om vier uur. Bij mijn oude gemeente in Noordeloos wordt dat op 2e Kerstdag gevierd, maar dan gaan veel mensen naar familie. Dus dit werkt nu supergoed.
We hebben dit jaar helaas geen herdertjesoptocht, dat is volgend jaar weer. Je loopt dan met een verteller langs het kerstverhaal. Langs de timmerwerkplaats waar het wiegje wordt gemaakt, de heraut op de Dam en de engel met de herders in het veld bij familie Spek voor. Ik ben er heel erg voor om zulke dingen te organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. Onszelf zichtbaar maken buiten de kerk. Ik vind het ontzettend belangrijk dat ook de jeugd enthousiast is om aan dit deze activiteiten mee te werken.

KERST IS:
We vieren dat Jezus is geboren! En dat doe je met elkaar. Het is een feest van met elkaar zijn. Je waardeert je gezin en alles en iedereen eromheen, je familie, je vrienden. Met elkaar vieren, vind ik heel fijn, dat is kerst voor ons.

KERSTTOESPRAAK, KERSTBOOM OF KERSTDINER?
Met de kersttoespraak heb ik heel weinig, daar kijken we nooit naar. De kerstboom vind ik wel gezellig, maar ik ga voor het kerstdiner. Samen vieren, daarbij gaat het mij dan niet om de luxe of dat het tien sterren is. Al gooi je een pizza in de oven.. Als het maar samen is. Wij doen dat met de hele familie. Alle broers, zussen, kinderen, ouders. Met elkaar.

WAT IS JE KERSTWENS VOOR AMEIDE EN TIENHOVEN?
Nou.. dat niemand zich alleen hoeft te voelen. Dat er naar elkaar wordt omgekeken. Niet dat je in het dorp zit met het idee dat niemand je ziet. Oog hebben voor elkaar dus. Dat moet eigenlijk altijd zo zijn, maar zeker met Kerst. Dat is mijn kerstwens. Voor de rest? Tja, ik ben niet zo van het evangeliseren. Ik geloof zelf, daar ben ik trots op en schaam ik mij niet voor en dat deel ik op mijn manier. Ik zal niet zo snel een degelijk antwoord geven, dat past niet bij mij. Ze moeten het interessant vinden door wat ze zien bij mij.

Tot slot: ‘Ik wens ieder gezegende kerstdagen en alle goeds voor 2017!’

En daarom laten we graag zien dat we in nog meer geloven!