“God gelooft in jóu!”

juli 9th, 2014|0 Comments

image

Ron Kersbergen (55) noemt zichzelf een rare kostganger als het gaat om zijn geloof in God. Hoe ziet hij God? En hoe geeft hij vorm aan zijn geloof?
 

“God heeft verdriet om mij, maar kan ook om mij lachen”

 

Een prachtig kleurenpalet
“Ik geloof dat God, toen Hij ons schiep, een prachtig kleurenpalet in Zijn handen had. Hij schiep de mens en zag dat het goed was. Dat is iets waar we als christenen snel aan voorbij gaan, omdat we geneigd zijn om erg zwart-wit te denken. Daar moeten we erg voorzichtig mee zijn. Natuurlijk zit er sinds de zondeval veel rottigheid in de mens, maar ook al zijn we als mens misschien de weg kwijt: God gelooft in jóu.”

Breng je angst naar God
“Vanuit het weten dat God de mens oorspronkelijk goed gemaakt heeft, mag je mensen in hun waarde laten. Mensen zijn vaak bang dat hun geloof of hun veilige omgeving aangevallen wordt, doordat iemand anders is. Dat zie ik ook terug in de angst voor de Islam. Maar angst is geen goede drijfveer; overtuiging is veel beter. Die houding zie ik ook terug bij Paulus, in de Bijbel. Hij liet zich niet leiden door angst, maar hij was zeker van Gods liefde: ‘Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer.’

Ik vind het jammer dat de cultuur van de kerk zich vaak wel door angst heeft laten leiden. Wat ik mooi vind, is hoe Jezus met die angst omging. Hij kende namelijk ook angst, maar Hij ging met die angst naar de juiste plek: hij deelde het met God de Vader. En zo ging Hij om met al zijn emoties.”

Niet perfect
“Ik weet dat God af en toe veel verdriet om me heeft, maar ik geloof ook dat Hij om me kan lachen. Geloven heb ik altijd wel gedaan, maar de invulling is steeds veranderd. Ik ga bijvoorbeeld niet naar de kerk, en daarmee laat ik wel kansen liggen. Want als je verkering hebt met een meisje, wil je haar ook zien, wil je ook tijd in haar investeren. Zo is het ook met God, als je een relatie hebt wil je ook naar Hem toe. Dat doe ik te weinig. Ik stel mezelf daarin weleens teleur, maar ik werk eraan.”

Ron Kersbergen en Ameide
De bloemenwinkel van Ron Kersbergen is bijna niet weg te denken uit Ameide. Ron geniet van God door de natuur, en dat is terug te zien in zijn werk als bloemist. De korte lijnen die er in het dorp zijn, weet Ron erg te waarderen. “Als je een keer een probleem hebt, of er iets gerepareerd moet worden, is het zó opgelost.” Dat er in en om Ameide ook genoeg te doen is met muziek, draagt ook bij aan Ron’s liefde voor Ameide.

Tags: , , , , , , , ,

Comments Closed